Ο 42χρονος συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου στη Χίο για το κακούργημα της διακίνησης ανθρώπων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού, έκρυβε 10 πρόσφυγες και μετανάστες στο βαν του, καλυμμένους με τεράστια ελληνική σημαία, τους οποίους προσπαθούσε να περάσει στην ενδοχώρα. Βρέθηκαν επίσης 5.500 ευρώ σε βαλίτσα που του ανήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο 42χρονος κατάγεται από τη Σάμο και έχει έντονη κοινωνική, επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί για τη Σάμο», του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με την «ΕφΣυν», καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο νησί.

Την ίδια ώρα ωστόσο, λειτουργούσε και ως διακινητής, καθώς δεν δίσταζε να απομυζά τους πρόσφυγες για να τους εξασφαλίσει παράνομα την πολυπόθητη μεταφορά στην ενδοχώρα.

Πληροφορίες θέλουν άλλωστε το βαν να έχει ξανακάνει το ταξίδι σε Χίο και Λέσβο.

Ο συλληφθείς θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα -σύμφωνα με το δημοσίευμα- εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.

Ερωτήματα ωστόσο γεννά και μία ανάρτησή του στην οποία σημείωνε ότι «ο αρχηγός της αγέλης των λύκων μένει τελευταίος για να προστατεύει την αγέλη».