Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικός Τύπος», γονείς κατήγγειλαν ότι εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σκάλα και στον Βλαχιώτη φέρεται να προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες και πράξεις, αλλά και να εξύβριζε τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Μάλιστα οι μαθητές του σχολείου της Σκάλας προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τα παραπάνω περιστατικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής θετικών επιστημών, που προέρχεται από άλλη περιοχή της χώρας και διορίστηκε φέτος ως αναπληρωτής στα σχολεία του Δήμου Ευρώτα, φαίνεται ότι ασκούσε ανεπαρκώς τα επαγγελματικά καθήκοντά του, ότι καθυστερούσε στην παράδοση της σχολικής ύλης και ότι απουσίαζε αρκετές φορές από την εργασία του.

Άλλες πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απομακρυνθεί ήδη από άλλα δύο σχολεία στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, όπου δίδασκε στο παρελθόν, εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος ο οποίος είναι γνώστης της υπόθεσης και έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού, δήλωσε:

«Έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για το συμβάν. Στόχος και μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας και η προστασία των μαθητών».

Πηγή: lakonikos.gr