Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πέμπτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, με τίτλο: «Συζήτηση για την άμεση έγκριση και δημοσίευση των ισολογισμών του Επιμελητηρίου».

Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί από την παράταξη Μαργαρώνη, η οποία έχει ασκήσει έντονη κριτική στη διοίκηση του Αντώνη Ροκάκη για το γεγονός ότι έχει φέρει προς ψήφιση στο Δ.Σ. τρεις φορές τον ισολογισμό του 2014 και ισάριθμες φορές τον έχει αποσύρει, με διάφορες δικαιολογίες.

Η τοποθέτηση του Μιχάλη Χαιρετάκη  προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις, με μέλη της παράταξης Μαργαρώνη να επισημαίνουν ότι η παράταξη Ροκάκη τούς εμπαίζει για μία ακόμη φορά. Μάλιστα, ο κ. Μαργαρώνης επιτέθηκε λεκτικά με σφοδρότητα στον κ. Χαιρετάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «μικρό» και ότι «… παριστάνει τον υποψήφιο βουλευτή».

Η κατάσταση άρχισε πραγματικά να… ξεφεύγει όταν ο κ. Ροκάκης ζήτησε, μεσούσης της συζήτησης του θέματος, και χωρίς να έχουν προηγηθεί καταστάσεις που να δικαιολογούν μία τέτοια διαδικασία, να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή. Η πρόταση αυτή προκάλεσε ακόμη περισσότερες αντιδράσεις, με τον κ. Γιάννη Φραγκάκη να κάνει λόγο για «πραξικόπημα», τονίζοντας, μαζί με άλλα μέλη της παράταξης Μαργαρώνη, ότι αυτό (δηλαδή η πρόταση για ολιγόλεπτη διακοπή) δεν προβλέπεται πουθενά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Τα πράγματα… ξέφυγαν εντελώς όταν ο κ. Χαιρετάκης σηκώθηκε από το προεδρείο -ταυτόχρονα είχε σηκωθεί και ο κ. Ροκάκης με σκοπό να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή- και κατευθύνθηκε προς το φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, κοιτώντας -όχι για πρώτη φορά- με ειρωνικό τρόπο προς την πλευρά της παράταξης Μαργαρώνη.

Τότε το μέλος του Δ.Σ. της παράταξης Μαργαρώνη, Γιώργος Τοπολιανάκης σηκώθηκε όρθιος και, απευθυνόμενος προς τον κ. Χαιρετάκη, τον ρώτησε «τι κοιτάς ρε…» χρησιμοποιώντας υβριστικό χαρακτηρισμό. Η κατάσταση «μύριζε», πλέον, «μπαρούτι» στην αίθουσα.

Δευτερόλεπτα αργότερα… τινάχθηκε από τη θέση του το μέλος του Δ.Σ. της παράταξης Μαργαρώνη, Βασίλης Καλοτεράκης, ο οποίος κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος του κ. Χαιρετάκη χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η συνεδρίαση διεκόπη και η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζητήσεις μεταξύ των μελών των δύο παρατάξεων για όσα προηγήθηκαν.

Πηγή: hania.news