Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον 35χρονο για την κατηγορία της αρπαγής και αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη.

Επίσης του επέβαλε περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και να μην πλησιάσει ποτέ ξανά τις δυο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Η μητέρα του 35χρονου δεν άντεξε την όλη διαδικασία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος πρώην ενθοφρουρός κατηγορήθηκε για την αρπαγή και το βιασμό μίας 40χρονης Γαλλίδας και ακόμα δύο γυναικών ελληνικής καταγωγής.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στο σπίτι του, αφού είχε προηγηθεί σήμα της Interpol. Στο σπίτι του εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση η 40χρονη Γαλλίδα αλλά και ακόμα μία 24χρονη η οποία ισχυρίστηκε πως ήταν μνηστή του.

Το δικαστήριο

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο αλλά και για τα ευρήματα εντός αυτού.

Ακολούθησαν οι δύο καταθέσεις των δύο γυναικών (25 και 36 ετών σήμερα) που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως τον Σεπτέμβριο του 2018 στην αστυνομία και κατέθεσαν τα όσα είχαν περάσει στα χέρια του εθνοφρουρού.

Η πρώτη κοπέλα, που ανέφερε ότι αποφάσισε να μιλήσει για τα όσα είχε βιώσει όταν είδε την υπόθεση της Γαλλίδας, περιέγραψε έναν άνθρωπο – τέρας που την έδενε και τη βίαζε πριν καλά – καλά ενηλικιωθεί.

Τη φίμωνε και την έδενε με μονωτικές ταινίες, ενώ όσες φορές του ζήτησε να διακόψουν την απειλούσε εκβιάζοντάς την ότι θα το πει στους δικούς της. Την προόριζε για «σκλάβα του σεξ», υποστήριξε.

«Δεν σκέφτηκα να μιλήσω στους δικούς μου γιατί ήθελα να το λήξω μόνη μου. Ο (όνομα κατηγορουμένου) ήθελε τη γυναίκα σκλάβα. Δεν ακούγονταν οι αντιδράσεις μου γιατί ανέβαζε τον ήχο της τηλεόρασης, με εκβίαζε ενώ ήθελα να δώσω τέλος» είπε ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως κατέθεσε η κοπέλα, την απείλησε με όπλο ενώ της είχε πει πως θα της συράψει τα χείλη ή να βάλει κόλα στην μονωτική ταινία για να μην ξεκολλάει. Όπως σημείωσε έξι χρόνια μετά ακόμη πληρώνει ψυχιάτρους προσπαθώντας να αφήσει πίσω της το παρελθόν.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο 35χρονος την είχε πείσει ότι δεν είναι άξια να βρει κάποιον άλλον που να την θέλει και παρά τα όσα είχε τραβήξει πλάι του την έπειθε να τον ξανασυναντά. Άλλωστε, όπως είπε, πλέον η ίδια φοβάται να ξανακάνει σχέση.

«Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα», της είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ανέφερε ότι «είστε μια πολύ ωραία γυναίκα και μπορεί να κάνετε τη ζωή σας. Όλοι οι άνδρες δεν είναι έτσι όπως περιγράφετε τον κατηγορούμενο».

Στην περιγραφή και της δεύτερης μάρτυρος, κυριάρχησαν οι ακραίες συμπεριφορές του κατηγορούμενου, με την γυναίκα να υποστηρίζει ότι εκτός από τα όσα τραβούσε κατά τις ερωτικές επαφές τους, την απειλούσε ότι θα την πετάξει στο χαντάκι, ενώ θα έκανε και κακό στους δικούς της.

«Με ήθελε δούλα του…» είπε με τρεμάμενη φωνή η γυναίκα συμφωνώντας εν μέρει με τον όρο της «σκλάβας του σεξ» που ανέφερε η έδρα.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και της έδρας γιατί επέμενε να τον συναντά και να πιστεύει τον βιαστή της, επανέλαβε τον φόβο που της προκαλούσε και την πλύση εγκεφάλου που είχε υποστεί από αυτόν. Μάλιστα είπε ότι ακόμη και σήμερα φοβάται ότι μόλις βγει από τη φυλακή θα της κάνει κακό.

Η δίκη συνεχίστηκε με την ανάγνωση της κατάθεσης της Γαλλίδας, που δεν εμφανίστηκε στη δίκη λόγω κωλύματος αλλά συναίνεσε σε αυτό.

«Είχα ιδιαίτερα σεξουαλικά γούστα τα οποία τα μοιραζόμουνα. Δε βίασα καμία τους», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος, προβάλλοντας και την απορία, τι είχε να κερδίσει αν φερόταν έτσι. Υποστήριξε μάλιστα ότι όλα όσα κατέθεσαν οι τρεις γυναίκες εναντίον του ήταν εξαιτίας της παθολογικής τους ζήλιας και του ερωτικού τους πάθος για εκείνον.