«Η "μάχη των Εξαρχείων" δεν είναι παρά ένας συμβολισμός, τόσο για την εξουσία όσο και για τον κόσμο του αγώνα», αναφέρει η αναρχική ομάδα και ξεκαθαρίζει ότι «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η νύχτα ήταν του Αλέξη!».

Στο ίδιο κείμενό, οι αντιεξουσιαστές απειλούν ότι «θα κάνουμε Εξάρχεια όλη την Αθήνα» και προσθέτουν: «Το "μπαλάκι" θα πεταχτεί πίσω, κάνοντας "Εξάρχεια" όλη την πόλη. Διαχέοντας την αντίσταση. Χτυπώντας την "παντοδυναμία" τους εκεί (και όταν) το περιμένουν το λιγότερο. Επιστρέφοντας τον φόβο!».

Να θυμίσουμε ότι στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων μπήκαν σούπερ μάρκετ, υποκαταστήματα τραπεζών, μία ΔΟΥ, ενώ οι άγνωστοι πυρπόλησαν και αυτοκίνητα αντιπροσωπείας. Επίσης, προκάλεσαν ζημιές, με πέτρες και σφυριά, στις τζαμαρίες πολυκαταστημάτων. Οι περιοχές που «χτύπησαν» κυρίως ήταν: Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Ίλιον, ενώ έκαναν και δύο χτυπήματα στην οδό Πανόρμου, λίγα μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκαλώντας ζημιές σε ένα σούπερ μάρκετ και μία τράπεζα.

Το Reader.gr έχει γράψει εδώ και καιρό ότι τα «μηνύματα» που έφταναν στη ΓΑΔΑ από το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι κουκουλοφόροι θα αναζητήσουν πεδίο δράσης πέραν των Εξαρχείων, λόγω της έντονης αστυνομικής παρουσίας πλέον. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, είναι αδύνατον να φυλαχτεί κάθε πιθανός στόχος αντιεξουσιαστών -από βιτρίνα σούπερ μάρκετ και ΑΤΜ, μέχρι κτίριο Εφορίας και άλλα.