Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής είπε στους αστυνομικούς πως ο θάνατός της προκλήθηκε όταν το αυτοκίνητο ουσιαστικά πέρασε από πάνω της και της έσπασε τον αυχένα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης, στην οδό Ανθέων οι δύο δράστες τη φώναξαν με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τη ρωτήσουν κάτι. Η 77χρονη γυναίκα έκανε το λάθος να βγει και τότε επιχείρησαν να της αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό. Η άτυχη γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να τη σύρουν για κάποια μέτρα, να περάσουν από πάνω της με το αυτοκίνητο και να την τραυματίσουν θανάσιμα.

Το όχημα των δραστών, εκτιμούν οι Αρχές ότι είναι δηλωμένο σε κάποιον από τους δράστες και για αυτό το λόγο δεν το έχουν εγκαταλείψει ή δεν το έχουν κάψει.

«Της σπάσανε όλα τα κόκαλα, τη διέλυσαν»: Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιου της 77χρονης

Πήγαν να κάνουν άτακτη φυγή μόλις είδαν ότι έβγαινα εγώ με τον πατέρα μου από το σπίτι. Την είχαν μπροστά τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρώτη τη χτύπησαν και τη ξάπλωσαν κάτω και με τη δεύτερη ξαναγκάζωσαν και πέρασαν από πάνω της. Αυτό έγινε δύο φορές», ανέφερε στον ANT1 o γιος της άτυχης 77χρονης, Γιώργος Τζίβας.

«Τη μία ήταν όρθια και την πήρε, την εμβόλισαν και την πέταξαν τρία μέτρα κάτω, ξάπλωσε κάτω η γυναίκα και ξαναγκάζωσαν και πέρασαν από πάνω της και της σπάσανε όλα της τα κόκαλα γύρω γύρω, τη διέλυσαν, την πέρασαν από πάνω», συμπλήρωσε.

«Εγώ με τα μάτια μου ο ίδιος είδα το αυτοκίνητο να είναι σε ανώμαλο δρόμο να κάνει γκέλες πάνω από τη μάνα μου. Σκαρφάλωσε το αυτοκίνητο πάνω στη μάνα μου. Αυτό. Ένα Hyundai ασημί με ανοιχτό το καπό για να μη φαίνεται η πινακίδα και έφυγαν βολίδα το δρόμο κάτω... Νεκρή κατευθείαν σε πέντε λεπτά είχε παγώσει, σε 10 λεπτά είχε παγώσει. Νεκρή κατευθείαν... Διαλυμένα όλα της τα κόκαλα, είχαν τρυπήσει, είχαν βγει τα κόκαλα από τον ώμο της έξω από την περιφορά και το στροβίλισμα που έκανε το αυτοκίνητο από πάνω της», είπε ο κ. Τζίβας.

«Πέρασε το αμάξι από πάνω της ήταν παχιά γυναίκα και στροβίλισε το σώμα της μαζί με το αυτοκίνητο στο δρόμο. Ο σβέρκος της όταν τον είδα ήταν μελανός μετά από δύο λεπτά και διπλάσιος στο μέγεθός της. Σπασμένη η μούρη της κομμένα τα χέρια της διαλυμένη πέρασε ένας τόνος από πάνω της», είπε ο κ. Τζίβας.