Ομάδα περίπου 10-15 ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά στο κτήριο που στεγάζεται η εφημερίδα, στην οδό Ερατοσθένους στο Μετς, πέταξαν τρικάκια κι αποχώρησαν από το σημείο. Επί τόπου έσπευσε αστυνομική δύναμη και προχώρησε ήδη σε δύο προσαγωγές ατόμων.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας. Σ' αυτό αναφερόταν πως ο Νίκος Ρωμανός, εθεάθη να παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο κέντρο της Αθήνας. Το ρεπορτάζ είχε διαψεύσει με επιστολή του, ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός.

Πέτσας: Όσοι έβαλαν στο στόχαστρο τη «Δημοκρατία», επιτέθηκαν εναντίον της Δημοκρατίας

Με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε το γεγονός και τόνισε «Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδες φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του τύπου».

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία

«Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες» δήλωσε, καταδικάζοντας το γεγονός, ο Αλέξης Χαρίτσης.