Ο σκελετός ανακαλύφθηκε στην θέση Κάμπος – Βότση, αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία και το λιμεναρχείο και ξεκίνησαν οι έρευνες για να διαλευκανθεί το μυστήριο.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην μικρή κοινωνία του νησιού και αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις DNA και εξέταση των οστών σε εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αφενός η ταυτότητα του θύματος και αφετέρου εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Οι έρευνες επικεντρώνονται αρχικά στον 54χρονο Κρητικό που εξαφανίστηκε το 2013 στο νησί και σε δεύτερη φάση στον Γιώργο Καραμηχαϊλίδη που εξαφανίστηκε το 2016.

Η θέση που βρέθηκε ο σκελετός δεν «δείχνει» για την αστυνομία στοιχεία που αφορούν την εξαφάνιση Καραμηχαϊλίδη, αλλά την εξαφάνιση του 54χρονου, που επίσης δεν είχε διαλευκανθεί.

Ο σκελετός βρέθηκε από τα συνεργεία εργατών σε οικοδομή, όταν έσκαψαν για τις σωληνώσεις αποχέτευσης. Ο σκελετός βρέθηκε μέσα στον λάκκο που είχε ανοιχθεί για να εγκατασταθεί το σύστημα αποχέτευσης αλλά οι εργασίες στην οικοδομή είχαν εγκαταλειφθεί πολλά χρόνια και ξεκίνησαν και πάλι πριν λίγες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όλα δείχνουν πως ο σκελετός ανήκει στον  54χρονο που  πήγε στην Αλόννησο για διακοπές από το Ηράκλειο Κρήτης, το 2013.

Στην Αλόννησο είχε πάει  παρέα με φίλο του και φιλοξενήθηκε σε φιλικό τους σπίτι.

Ένα μεσημέρι έφυγε από το σπίτι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο που βρέθηκε ο σκελετός και δεν επέστρεψε. Η απουσία του προκάλεσε ανησυχία στους φίλους του, που τελικά δήλωσαν εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Υπήρχε μάλιστα μαρτυρία ότι ο 54χρονος άντρας εθεάθη σε αγροτική περιοχή κοντά στη «Στενή Βάλα» Αλοννήσου. Η περιοχή ερευνήθηκε τότε εξονυχιστικά όμως δεν εντοπίστηκε ίχνος του εξαφανισμένου. Η κινητοποίηση από εδάφους και αέρα ήταν μεγάλη, το 2013.

Πηγή: e-thessalia.gr