Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Πολύζου ξεκίνησε την Τετάρτη με την Αγγελική Νικολούλη να καταθέτει πως η μητέρα δεν είχε συγκινηθεί και δεν πονούσε για το παιδί της.

Η Αγγελική Νικολούλη έδωσε τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη στο σπίτι τη μοιραία νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2011:

«Εγώ είμαι 100% σίγουρη ότι το παιδί δεν βγήκε από το σπίτι. Γύρισε από τον φίλο του Σπύρο και κάτι έγινε μέσα στο σπίτι του, αφού επέστρεψε. Μόνη της η μητέρα του Κωστή δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, σίγουρα είχε βοήθεια. Το παιδί όταν βρέθηκε το πτώμα του φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά από την περιγραφή που μας έδωσε η μητέρα του κατά την εξαφάνιση. Η ταφή του θα μπορούσε να έχει γίνει άλλη στιγμή από τη μέρα της εξαφάνισης. Θα μπορούσε να έχει φυλαχτεί το πτώμα σε άλλο σημείο. Εγώ ανέλαβα την υπόθεση εξαφάνισης του Κωστή αρχικά και μετά να ρίξω φως στην υπόθεση. Βρήκα στοιχεία, τα κατέθεσα στην αστυνομία, από εκεί και πέρα είναι δουλειά της Αστυνομίας. Ξέρετε πολλούς παρουσιαστές που έρχονται στα δικαστήρια;»

Αναφερόμενη στις εκπομπές που έκανε, η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε πως ειδικός είχε μελετήσει τη συμπεριφορά της μητέρας του Κωστή Πολύζου και είχε διαπιστώσει πως προσποιούνταν, ενώ στη συνέχεια ανησυχούσε και για τις καταθέσεις μαρτύρων στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr, η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μητέρα δεν αποκάλυψε ποτέ στην αστυνομία πως το χωράφι το οποίο βρέθηκε θαμμένος ο Κωστής Πολύζος άνηκε στον πατριό του. Τότε, όπως είπε, της είχε προξενήσει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο πατριός του Κωστή δεν είδε την αλλοίωση στο κτήμα του, επτά μήνες αφού το παραβίασαν, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ισχυρίστηκε πως στο σπίτι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος από αίμα ενώ η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε σχετικά: «Το σπίτι δεν είχε την εικόνα που είχε πριν την εξαφάνιση. Το σπίτι καθαρίστηκε. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα σπίτι που καθαρίστηκε με χλωρίνη να βρεθεί αίμα. Το σπίτι ερευνήθηκε μεταγενέστερα από την Ελληνική Αστυνομία».