Η κακοκαιρία που σαρώνει από το βράδυ της Τρίτης αλλά και την Τετάρτη όλη τη χώρα και δημιούργησε προβλήματα και στην Εύβοια αλλά και σε άλλες περιοχές, χτύπησε και τον νομό Λάρισας.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην παραλία της Αγιάς αφού από την νεροποντή που έπληξε την περιοχή από το βράδυ της Τρίτης, τα ρέματα υπερχείλισαν και έτσι η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό έχει διακοπεί σε τρία σημεία λόγω πλημμυρικών φαινομένων, στην κρεμαστή γέφυρα του Αγιοκάμπου, στην Κάτω Σωτηρίτσα και στη Βελίκα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αποκλεισμένοι.

Αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ το νερό έχει παρασύρει αντικείμενα στους δρόμους που θυμίζουν ποτάμια, ενώ το νερό τρέχει με ορμή με αποτέλεσμα να υπερπηδήσει όλα τα σημεία  τα οποία είναι μη προσβάσιμα και να έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην Παλιουριά

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο στον νομό Λάρισας

Προβλήματα παρατηρούνται σε σημεία του οδικού δικτύου του νομού Λάρισας, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμο παρακείμενο του ρέματος που διαπερνά την πόλη της Αγιάς.

Παράλληλα, υπήρξε υπερχείλιση ρέματος στο δρόμο προς Ραψάνη.

Φερτά υλικά μεταφέρθηκαν από τα νερά στο οδόστρωμα, στα παρακάτω σημεία:

  • Νέα Εθνική Οδός, στο ύψος του κόμβου Ραψάνης,
  • Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του κόμβου Ραχούλας,
  • Σε σημεία του οδικού δικτύου στο Δ. Ελασσόνας

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:

Λόγω του αυξημένου όγκου των υδάτων στο ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» στο 3ο χιλ. της Επ. Οδού Αγιοκάμπου -Βελίκας:

Απαγορεύουμε τη διέλευση κάθε είδους οχήματος στην Φ/Θ 3 της Επ. Οδού Αγιοκάμπου-Βελίκας και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ», από την 14:30 ́ ώρα της 11-12-2019 και για χρόνο απαιτηθεί για την υποχώρηση των υδάτων στο εν λόγω σημείου και την αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την Επ. Οδό Αγιοκάμπου- Αγιάς - Άνω Σωτηρίτσα - Σωτηρίτσα.

Ο Δήμος Αγιάς, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, ή- τοι για όσο χρόνο, ο όγκος των υδάτων παραμένει αυξημένος, να τοποθετεί και να συντηρεί τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εν λόγω περιοχή, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και την πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής.

Η «Διδώ κατάπιε» γέφυρα

Στην περιοχή του Αγιόκαμπου η μανία του νερού ήταν τέτοια που «κατάπιε» τη γέφυρα Καλατράβα, ενώ και πέριξ του ρέματος υπάρχουν πλημμυρισμένες αυλές.

Πηγές: larissanet.gr, onlarissa.gr