Η 22χρονη τότε φοιτήτρια είχε βρει τραγικό θάνατο όταν είχε πέσει από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου διέμενε ΑΠΘ.

Την Τετάρτη (11/12) το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη «διαρροή» στο διαδίκτυο γυμνών φωτογραφιών της 22χρονης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας:

«Σήμερα ο πρωταίτιος του διασυρμού της αξιοπρέπειας της Γαλήνης Κοεμτζή καταδικάστηκε ενώπιον των φυσικών του δικαστών στο Τριμελές Πλημ/κειο Γιαννιτσών. Τούτη η μέρα είναι ορόσημο. Κανείς δεν πίστευε στην αρχή ότι θα καταλήγαμε σε καταδίκη προσώπων».

Επίσης γνωστοποίησε ότι η οικογένεια επικήρυξε δυο άτομα.

«Απομένει η διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου της Γαλήνης γιαυτο το λόγο η οικογένεια έλαβε την απόφαση να επικηρύξει με 5.000 ευρώ τους δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα εξηλθαν της φοιτητικής εστίας στην Λέοντος Σοφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 28-11-2016, στις 10:30 μ.μ. αμέσως μετά την πτώση της Γαλήνης από μπαλκόνι της εστίας αναζητώντας πέριξ του σώματος της ένα στικάκι. Πρόκειται για δυο άνδρες, ο 1ος είναι ηλικίας 21-25 ετών έχει ύψος 1,75-1,80 και βάρος 80 κιλά, κοντό μαλλί, είναι ξυρισμένος με καστανά λαδί μάτια και φορούσε λαδί μπουφάν και ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι. Ο 2ος ύποπτος είναι ηλικίας 26-30 ετών, έχει ύψος 1,80-1,85 και βάρος 90 κιλά, μαύρα σπαστά μαλλιά και κοτσίδα, είναι μελαχρινός με μαύρα μάτια και φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν τύπου τζάκετ και σκούρο παντελόνι. Και οι δύο μιλούν την ελληνική γλώσσα. Θερμή παράκληση αν κάποιος γνωρίζει τα στοιχεία των δύο υπόπτων να απευθυνθεί στις αρχές».

Πηγή: seleo.gr