Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» ο 27χρονος παρακολουθείται από ειδική επιτροπή στο πλαίσιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που έχει παραγγελθεί από τις δικαστικές Αρχές.

«Τα γυρίζει» ο 27χρονος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται τώρα να ισχυρίζεται ότι ουδέποτε βίασε την άτυχη Αμερικανίδα σε αντίθεση με τα όσα είχε περιγράψει στην προανακριτική και ανακριτική απολογία του, όπου είχε δώσει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα είχαν γίνει τη μοιραία ημέρα

Η αλλαγή αυτή στη στάση του, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα του Ηρακλείου, μπορεί να οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός ότι δεν ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του 27χρονου στη σορό της Αμερικανίδας βιολόγου. 

Για την υπεράσπιση, την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Παντελής Ζέλιος που ήδη τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει κομβική σημασία: «τα δείγματα δεν ταυτοποιήθηκαν, επειδή δεν υπήρξε βιασμός ή επειδή δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν λόγω διαφόρων παραγόντων. Έχουμε να κάνουμε με κάποιον φαντασιόπληκτο που επιζητούσε δημοσιότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;» διερωτάται.