Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης μήνυση εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, με αφορμή το σχόλιο της σε ανάρτηση στο Facebook: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι». Πρόκειται για κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ, με τον κ. Γερακαράκο να δηλώνει ακόμα στο Reader.gr ότι «δυστυχώς, με τέτοιες δηλώσεις καλούμαστε εμείς οι αστυνομικοί να εξηγήσουμε στα παιδιά μας γιατί δεν είμαστε δολοφόνοι και γουρούνια. Μας συκοφάντησε και μας εξύβρισε».

Το θέμα, μάλιστα, έφτασε και στη Βουλή με την Ομοσπονδία των αστυνομικών να αποστέλλει επιστολή προς τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ευρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε σας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, και με τη θεσμική μας ιδιότητα να σας ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία μας, χθες, 11-12-2019, με το υπ’ αριθμ.: 200/4/286 Δελτίο Τύπου της, προέβη στη δημόσια καταγγελία της Βουλευτού Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, για όσα απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, υιοθετώντας το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα "Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι.

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι η στάση της κας Βουλευτού έχει ήδη προκαλέσει αισθήματα οργής και αγανάκτησης στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και γενικότερα στο κοινωνικοπολιτικό μας γίγνεσθαι. (...) Τέλος, εν αναμονή των δικών σας ενεργειών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την όποια άσκηση των εκ του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και του Κώδικα Δεοντολογίας, προβλεπομένων πρωτοβουλιών».

«Από την πρώτη στιγμή τόνισα δημόσια χωρίς περιστροφές ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία», ανέφερε σε δήλωσή της το μεσημέρι της Πέμπτης η Νίνα Κασιμάτη και συμπλήρωσε πως «η συγγνώμη μου είναι ρητή και αυτονόητη».