Όπως προβλέπεται από τον Αντικαπνιστικό Νόμο, το πρόστιμο του πελάτη ανέρχεται στα 100 ευρώ ενώ του ιδιοκτήτη της καφετέριας στα 500 ευρώ.

Είναι το δεύτερο πρόστιμο που βεβαιώνεται σε καφετέρια της πόλης μέσα σε λίγες ημέρες, από το μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας και των αστυνομικών του Α.Τ. Λαμίας, που διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όχι μόνο στη Λαμία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Το προηγούμενο πρόστιμο ήταν μετά από συγκεκριμένη καταγγελία, που είχε γίνει στο «100», ωστόσο το σημερινό ήταν στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται σε καφετέριες από τα μεικτά κλιμάκια των παραπάνω υπηρεσιών.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ ισχύει για κάθε παραβάτη που καπνίζει εντός χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Αν μάλιστα πιαστεί να καπνίζει σε χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο ανεβαίνει στα 200 ευρώ.

Πηγή: lamiareport.gr