Στα χέρια των Ανακριτριών Διαφθοράς, ως εκ τούτου και της Ελένης Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis, καθώς η πλειοψηφία της Ολομέλειας Εφετών ψήφισε κατά της ανάθεσής της σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, κρίνοντας πως οι χειρισμοί για τη διερεύνηση της υπόθεσης «έχουν καλώς». 

Με 69 έναντι 40 και 3 λευκών, απορρίφθηκε έτσι το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα για την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή. Βάρος στην απόφαση του σωματος φαίνεται πως έπαιξε και το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται 3 χρόνια και έχει ήδη προχωρήσει αρκετά. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στην Ολομέλεια: ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες Διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες, ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον κ.Φρουζη, αιτιολογήθηκε από τους εφέτες καθώς λείπουν στοιχεία τα οποία οι ανακρίτριες αναμένουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όσον αφορά την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με την πλειοψηφία της Ολομέλειας, η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν από τους εφέτες ικανότατες στο έργο τους Κάνοντας αποτίμηση του έως τώρα έργου της Εισαγγελίας Διαφθοράς τονίστηκε ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, καθώς είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα που αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.