Αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 1,5 κιλό κοκαΐνης, ωστόσο, έκαναν το φορτηγό... φύλλο και φτερό εντοπίζοντας ακόμη 20 κιλά από την ίδια ναρκωτική ουσία. Πλέον, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν τα ταξίδια που έκανε ο 37χρονος οδηγός νταλίκας στην Ιταλία, απ’ όπου προμηθεύονταν την κοκαΐνη και την εισήγαγε στη χώρα μας μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά...

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 Δεκεμβρίου 2019 συνελήφθη ο 37χρονος, παλιός γνώριμος των Αρχών και πάλι για υποθέσει ναρκωτικών. Στη νταλίκα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επί τόπου 1 κιλό και 258 γραμ. κοκαΐνης, πάνω από 2 κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών. Επίσης, σε κατ’ οίκον έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν, με τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το φορτηγό όχημα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο - πόντο, και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της. Στην κρύπτη βρέθηκαν περίπου 21 κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν».