Η φωτιά ξέσπασε σε τριώροφη μονοκατοικία στο Μαντούκι της πόλης της Κέρκυρα, γύρω στις 21:30 από το δεύτερο όροφο του σπιτιού. Αρχικά βγήκε από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου μία ηλικιωμένη κυρία. Δυσκολότερη ήταν η κατάσταση για την οικογένεια του δευτέρου και τρίτου ορόφου, καθώς εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα που έμενε στον τρίτο όροφο μόλις αντιλήφθηκε την φωτιά πήδηξε με το παιδί της στο κενό. Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου.

Οι πυροσβέστες με ανυψωτικό μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας κατάφεραν να διασώσουν έναν 58χρονο άνδρα που κρεμόταν από τα κεραμίδια του τρίτου ορόφου. Και τα τρία μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, ο πατέρας μοιάζει να είναι σε κρισιμότερη κατάσταση, καθώς έχει υποστεί δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και η κατάστασή του, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι γιατροί θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Η μητέρα είναι σε καλύτερη κατάσταση, χωρίς ωστόσο, να είναι ολοκληρωτικά εκτός κινδύνου, σε αντίθεση με το παιδί, του οποίου η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η πυροσβεστική κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα.