Ο θάνατος του ηθοποιού εξελίσσεται σε θρίλερ, με την οικογένεια του να ελπίζει πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και τα υπόλοιπα ευρήματα, θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο άψυχο σώμα του ηθοποιού εντοπίστηκαν αμυχές και εικάζεται πως ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή που ο Στράτος Βαλσαμίδης πέθανε, πανικοβλήθηκαν, τον άφησαν στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκαν. Άλλο ένα σενάριο, είναι να βρίσκονταν μαζί με τον ηθοποιό σε άλλο αυτοκίνητο, και στη συνέχεια να τον μετέφεραν στο δικό του.

Το άψυχο σώμα του ηθοποιού εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Λεωνίδα Δρόση, στο ύψος του Άλσους Αμαδρυάδων.

Ο Στράτος Βαλσαμίδης δεν είχε δώσει ίχνη ζωής από την περασμένη Παρασκευή.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Σοφία Πολυχωγοπούλου, είπε στον ΣΚΑΙ πως «από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουμε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Η αιτία του θανάτου είναι αδιευκρίνιστη αυτή τη στιγμή, αλλά τα σημάδια στο σώμα του έχουν προκληθεί εν ζωή. Δεν είναι σοβαρά, αλλά γεννούν πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν εν ζωή… Στο σημείο, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο, υπάρχει πυκνότατη διέλευση αυτοκινήτων και είσοδος πολυκατοικίας. Ένοικοι υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν εκεί τις προηγούμενες ημέρες. Παρκάρουν πολλοί συγκεκριμένοι άνθρωποι, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, υπήρχε και εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, υπήρχε πολύς κόσμος, οπότε δεν ήταν δυνατό να υπήρχε ένα αυτοκίνητο με ένα πτώμα και να μην το είδε κανείς. Έχουμε ήδη ζητήσει υλικό από κάμερες της περιοχής».

Γειτόνισσα του ηθοποιού ανέφερε πως στη γειτονιά είναι όλοι σοκαρισμένοι με την τραγική είδηση: «Τελευταία φορά τον είδα την Παρασκευή το βράδυ. Έφευγε αργά για δουλειά και γύριζε τα ξημερώματα».