Πρόκειται για σακ βουαγιάζ, κρεμασμένο σε δέντρο, από το οποίο φαίνεται να προεξέχουν καλώδια.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σακίδιο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Έχει βρεθεί ρολόι και καλωδίωση και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο μηχανισμός δεν εξεράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «ύποπτο» αντικείμενο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας από τον διοικητή του Α.Τ. Ζωγράφου, ο οποίος είχε αφήσει εκεί κοντά τη μοτοσικλέτα του.

Τα υπολείμματα μετά την ελεγχόμενη έκρηξη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήριο για να διαπιστωθεί το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε «κόκκινο συναγερμό» για επιθέσεις μακριά από τα Εξάρχεια ως απάντηση στις συλλήψεις αντιεξουσιαστών.

Ειδικότερα, το reader.gr είχε γράψει από τις 11 Νοεμβρίου: Με τις ημέρες και κυρίως τις νύχτες που έρχονται να είναι ιδιαιτέρως «πονηρές», με πρόσωπα γνωστά στην Αντιτρομοκρατική να κυκλοφορούν ελεύθερα (είτε επειδή έχουν αποφυλακιστεί, είτε επειδή έχουν αποδράσει) και με αρκετά «αχαρτογράφητα» πρόσωπα του ένοπλου αντάρτικού πόλεως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη κι ένα «τυφλό» χτύπημα - απάντηση στις συλλήψεις «συντρόφων» και στη δυναμική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο πάλαι ποτέ άβατο των Εξαρχείων.