Ο Έλληνας ψαράς κατήγγειλε το περιστατικό και δήλωσε ότι οι Τούρκοι τον παρενόχλησαν τρεις φορές μέσα σε έξι ώρες, ζητώντας του να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Στο βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open και τράβηξε ο αλιέας φαίνεται η στιγμή που το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής τον παρενοχλεί και του ζητά ν' απομακρυνθεί από την περιοχή.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο Έλληνας ψαράς, τους λέει, «μια ώρα, μια ώρα. Μπείτε μέσα να μην βρέχεστε. Μια ώρα, μια ώρα αλεπάρουμε. Μια ώρα, μια ώρα αλεπάρουμε παραγάδια και φεύγουμε! Οκ!».

Το τουρκικό σκάφος έπλεε παράλληλα με το αλιευτικό και οι Έλληνες ψαράδες κατέγραψαν τις κινήσεις των Τούρκων με τα κινητά τους.

Όπως κατήγγειλε ο αλιέας ξεκίνησαν για ψάρεμα γύρω στις 4:00 το πρωί της Κυριακής και μετά από μία ώρα δέχθηκαν την πρώτη ενόχληση από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Οι παρενοχλήσεις από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έγιναν περίπου ένα μίλι μακριά από τα Ίμια και 850 γιάρδες από την Γαϊδουρόνησο.

«Έξι μέσα και δεν βγαίνουν έξω και τραβάνε όλοι και οι έξι με κάμερα», λέει ο ψαράς στο βίντεο.

Μιλώντας στο Open, ο ψαράς δήλωσε ότι τον παρενόχλησαν τρεις φορές σε διάστημα έξι ωρών.

Αναλυτικά όσα είπε στο Open ο αλιέας:

«5 το πρωί και 10.30 ξαναήρθε και 11.30 ξαναήρθε. Εμείς δεν φοβόμαστε, εμείς φοβόμαστε να μη φέρουμε κανένα επεισόδιο. Άμα δεν πάμε και φέτος εμείς με το καΐκι που δουλεύουμε μέσα εκεί πέρα πάνω σιγά σιγά θα πάνε κοντά στην Καλόλιμνο και δεν θα μας αφήσουν, ούτε στο νησί μας δεν θα μας αφήσουν».