Η επιστροφή σε «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα - χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα και με κίνδυνο για τη ζωή διερχόμενων περαστικών, ακόμη και παιδιών- είναι η μεγάλη αγωνία αυτή τη στιγμή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Θεωρείται δεδομένο ότι, λόγω της αποτυχίας να εκραγεί η συγκεκριμένη βόμβα, ίσως ακόμη και μέσα στις ημέρες των γιορτών να έχουμε τρομοκρατικό χτύπημα - απάντηση.

Ένα τρομοκρατικό χτύπημα με σκοπό να «υπενθυμίσει» στις Αρχές ότι παρά τις συλλήψεις, παρά την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας, το ένοπλο αντάρτικο πόλεως δηλώνει «παρών» και μάλιστα με αναβαθμισμένη δράση.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι ακόμη ένας «πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. είναι το «τελεσίγραφο» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων, το οποίο έχει λήξει κι έχει προκαλέσει έντονες διεργασίες στον αντιεξουσιαστικό και στον τρομοκρατικό χώρο. Μάλιστα, όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο «Reader», ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο ένα «χτύπημα» με εκρηκτικό μηχανισμό αλλά και με αιματηρή ένοπλη επίθεση.

Όπως αποδείχτηκε και με τη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», υπάρχει οπλισμός και μάλιστα «βαρύς» (σ.σ. πολεμικά τυφέκια Kalashnikov) στην εγχώρια νεοτρομοκρατία.

Αύξηση περιπολιών, ενίσχυση μέτρων ασφαλείας

Οι οδηγίες που δόθηκαν τις τελευταίες ώρες είναι ξεκάθαρες: Όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και γενικότερα όλοι οι στόχοι αστυνομικού ενδιαφέροντος είναι σε «κόκκινο συναγερμό». Ιδίως τις νυχτερινές ώρες ζητείται η μέγιστη επαγρύπνηση, με αύξηση των περιπολιών και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας (σκοπιές, πέριξ τμήματος κ.ά.).

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός θυμίζει αρκετά το «τρομοδέμα» που επίσης είχε καρφιά και είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον Απρίλιο του 2014, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια ελέγχου και απενεργοποιήθηκε, δίνοντας χρήσιμα στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη συνδεσμολογία και όχι μόνο...