Ήταν τον Μάιο του 2016 όταν ο ηλικιωμένος έπεισε έναν 12χρονο να μπει στο αυτοκίνητό του για να του δώσει χρήματα, τον οδήγησε σε ερημική περιοχή και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε πως... έμπλεξε χωρίς να το θέλει. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης, το παιδί βρέθηκε στο καφενείο όπου σύχναζε ο ηλικιωμένος. Εκεί ζήτησε χρήματα για να πάρει κάτι να φάει αλλά εν συνεχεία πήγε να παίξει ΚΙΝΟ σε κοντινό πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Κατά έναν περίεργο τρόπο βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, την ώρα που εκείνος το ξεκλείδωνε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, όπως αναφέρθηκε. Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε πως του ζήτησε να φύγει αλλά ο μικρός ζήτησε να τον πάει στην γιαγιά του. Εν τέλει αφού τον άφησε σε άλλη τοποθεσία και όχι στη γιαγιά του, επέστρεψε στο καφενείο όπου διαπίστωσε πως το παιδί του πήρε το πορτοφόλι. Λίγο αργότερα μάλιστα δέχθηκε επίθεση από την μητέρα του παιδιού στο χώρο του καφενείου.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν έπεισαν ορκωτούς και τακτικούς δικαστές και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου. Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Επίσης αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό στον ηλικιωμένο, κάτι που δεν είχε γίνει στο πρώτο δικαστήριο (ΜΟΔ Βόλου) όπου και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ο κατηγορούμενος δεν βρέθηκε ποτέ σε κάποιο κατάστημα κράτησης καθώς μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ στο πρώτο δικαστήριο δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.