Από τις 06:00 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3, όπου βρίσκονται τα υπό κατάληψη κτήρια και προχωρούν στην εκκένωσή τους.

Ωστόσο, οι καταληψίες σε ένα από τα κτήρια, στην οδό Ματρόζου 45, αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν και πέταξαν αντικείμενα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και τους ψέκασαν με πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

Οι αστυνομικοί που επιχείρησαν στο σημείο έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επίσης, προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στο κτήριο έκοψαν με τροχό τα λουκέτα που υπήρχαν.

Λεκτική ένταση υπήρξε και στις άλλες δύο καταλήψεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτήριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Γύρω στις 07:30 το πρωί η ένταση έχει κοπάσει, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Όλα τα άτομα που εντοπίστηκαν στις καταλήψεις θα οδηγηθούν για εξακρίβωση στοιχείων στη ΓΑΔΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες εντός των τριών κτηρίων.

Δείτε βίντεο από την οδό Ματρότζου

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες διπλανής οικίας αρνήθηκαν να αφήσουν τους αστυνομικούς να εισέλθουν στο κτήριο και συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, μετά από εισαγγελική εντολή και παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε κτήριο στο Μαρούσι, στην έπαυλη Κουβέλου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.