«Ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Είδαμε από τα παράθυρα ότι γινόταν χαμός από δακρυγόνα, κρότου λάμψης και κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι . Κατέβηκε κάτω ο σύζυγός μου και του ζήτησαν τα ΜΑΤ να περάσουν μέσα στο σπίτι για να πάνε στη διπλανή κατοικία . Ο σύζυγός μου, τους ζήτησε χαρτί από εισαγγελέα και του είπαν τα ΜΑΤ ότι δεν έχουν. Τότε ο άντρας μου, τους είπε: “αν μου φέρετε χαρτί από τον εισαγγελέα, θα σας αφήσω να περάσετε”. Και τα ΜΑΤ συμφώνησαν» περιγράφει στο Reader.gr η μητέρα της οικογένειας που ζει σε διπλανή οικία από υπό κατάληψη κτήριο κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι.

«Στη συνέχεια, ακούσαμε βήματα στην ταράτσα. Ανέβηκαν τα παιδιά μου κι ο άντρας μου, στη δική μας ταράτσα για να δουν τι συμβαίνει. Και βλέπουν τα ΜΑΤ. Ο άντρας μου τους ρώτησε, πώς ανέβηκαν χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Και εκείνη τη στιγμή, τα ΜΑΤ πιάνουν τον άντρα μου και τα παιδιά μου και τους πλακώνουν στο ξύλο. Εγώ ανέβηκα να δω τι γίνεται και με απείλησαν» συνεχίζει. 

«Μου είπαν: “μπες μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα” κι εγώ δεν ήξερα τι να κάνω.  Είμαστε ξεχωριστή ιδιοκτησία, δεν έχουμε καμία σχέση με τη διπλανό κατειλημμένο κτίριο και οι άντρες των ΜΑΤ ήθελαν να περάσουν μέσα από το σπίτι μας, χωρίς χαρτί εισαγγελέα για να πάνε στο διπλανό κτίριο. Αφού έγιναν αυτά τα επεισόδια, ήρθε εισαγγελέας κι έκαναν έρευνα μέσα στο σπίτι μας για να δουν αν κρύβουμε καταληψίες. Δεν βρήκαν τίποτα κι έφυγαν. Τον άντρα μου και τα παιδιά μου, τους πήγαν δεμένους στη ΓΑΔΑ. 

Ο αντρας μου είναι 55 και οι γιοί μου 26 και 23 ετών και τους έσερναν. Μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας αθλία. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζούσα αυτή τη βία μέσα στο σπίτι μου» καταλήγει.