Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι προσήχθησαν και  ένοικοι σπιτιού (πατέρας και γιος), οι όποιοι διαμένουν σε οικία ακριβώς δίπλα από το κτήριο της οδού Ματρόζου 45.

Αυτό καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αστυνομικοί τους είδαν να «αντιδρούν» στην επιχείρηση εκκένωσης.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοικοι του σπιτιού -πρόκειται για τετραμελή οικογένεια- αρνήθηκαν την πρόσβαση στην ταράτσα τους, όταν αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα τους και ζήτησαν να ανέβουν εκεί στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Μάλιστα, φέρονται να ζήτησαν εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να επιτρέψουν την είσοδο στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ..

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, παρενέβη εισαγγελέας, έγινε έρευνα στο σπίτι για τυχόν κρυμμένους καταληψίες και τελικά πατέρας και γιος βρέθηκαν με χειροπέδες στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για περιστατικό και καταγγελία από την πλευρά της οικογένειας που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, για το τι ακριβώς συνέβη.

Τριπλή επιχείρηση εκκένωσης

Από τις 06:00 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3, όπου βρίσκονται τα υπό κατάληψη κτήρια και προχώρησαν στην εκκένωσή τους.

Δείτε βίντεο από την οδό Ματρότζου

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, μετά από εισαγγελική εντολή και παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε κτήριο στο Μαρούσι, στην έπαυλη Κουβέλου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτηρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.