Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν ότι έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ δύο άτομα από την ταράτσα του οικήματος στην οδό Ματρόζου 47, τα οποία μένουν εκεί καθώς -όπως υποστηρίζουν αστυνομικοί- αντέδρασαν κατά την επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι άτομο ή άτομα από την κατάληψη της Ματρόζου 45 πήδηξαν στη διπλανή ταράτσα στην προσπάθεια τους να διαφύγουν μετά τη ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τους κυνηγήσουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πηδώντας και αυτοί στη διπλανή ταράτσα. Εκεί ανέβηκαν ο πατέρας και ο ένας γιος της οικογένειας που διαμένει στο οίκημα της Ματρόζου 47, ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση και βρέθηκαν με χειροπέδες για προσαγωγή στη ΓΑΔΑ. 

Μάλιστα, οι ίδιες αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Όσον αφορά τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν άνδρα καθισμένο στα έδαφος με χειροπέδες και συνοδεύεται από αναφορές ότι οι αστυνομικοί του έχουν φορέσει κουκούλα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τον άνδρα που προσήχθη με τον γιο του, αλλά δεν του έχουν φορέσει κουκούλα και πρόκειται για ρούχο -μαύρη μπλούζα- του ιδίου. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές, ξεκαθαρίζουν ότι οι καταγγελίες μαζί με το υλικό που έχει συλλεχθεί (φωτογραφίες και βίντεο) θα εξεταστούν εξονυχιστικά.