«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν μια ατυχής και δύσκολη στιγμή και ζητάω συγγνώμη από τους συμπατριώτες και τον εαυτό μου», είπε ο κ. Στάντζος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε «το βίντεο δείχνει την κατάληξη των δύο επιχειρήσεων κατάληψης της κεντρικής πλατείας από ομάδα νεαρών που απλά αποφάσισε να κατέβει με πορεία από τον κεντρικό δρόμο, μαζί με μέλη ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης. Εκεί υπήρξε παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και δικιά μου. Έφυγαν, έσπασαν πέντε αυτοκίνητα και επέστρεψαν ποιοι αποφασισμένοι».

Ο κ. Στάντζος ανέφερε πως «δεν ήθελαν να διαπραγματευτούν, δεν είχαν κάποιο σύνθημα. Αυτά είναι συνήθη περιστατικά. Έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να στηρίξει τα νησιά του Αιγαίου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι όλοι παραβατικοί, θέλουν να φύγουν, οι συνθήκες που ζουν είναι οι χειρότερες όπως και οι συνθήκες που ζουν και οι μόνιμοι κάτοικοι. Έχουμε έντονη παραβατικότητα. Δοκιμάζονται τα νεύρα μας, υπάρχουν δύσκολες στιγμές».

Παράλληλα σχολίασε πως «είδα με πόση ευκολία απόκτησα εγώ και οι Σαμιώτες επίθετα. Δεν ήταν μια συνηθισμένη διαδήλωση. Εγώ ζω καθημερινά εδώ. Μιλάμε για 8.000 πλήθος και 40.000 στα νησιά του Αιγαίου. Δεν είναι διαχειρίσιμα νούμερα. Έχει διπλασιαστεί ο πληθυσμός της πόλης. Οι δομές είναι οριακές».