Συγκεκριμένα ο κύριος Θεόδωρος Μαντάς που εκπροσωπεί την οικογένεια που κατοικούσε στο παρακείμενο κτήριο από την κατάληψη στο Κουκάκι, όπου συνελήφθησαν ο πατέρας και οι δύο γιοι και η μητέρα κατήγγειλε τη χρήση αστυνομικής βίας, υποστήριξε ότι «δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και μ’ αυτόν τον τρόπο καταχρηστικά έχει παρεμποδιστεί η αναγκαία επικοινωνία με τους εντολείς μου».

Αναλυτικά όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο κύριος Μαντάς:

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μου έχει επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και μ’ αυτόν τον τρόπο καταχρηστικά έχει παρεμποδιστεί η αναγκαία επικοινωνία με τους εντολείς μου».

«Σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τις 08:00 το πρωί και μετά, οι εξηγήσεις που είχαν δοθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ήταν ότι οι εντολείς μου είχαν απλώς προσαχθεί και όχι συλληφθεί, με πρακτικό αποτέλεσμα να μην μου επιτρέπεται η επικοινωνία μαζί τους. Σήμερα το απόγευμα οπότε και μετετράπη η προσαγωγή σε σύλληψη, δεν μου επετράπη η είσοδος στη ΓΑΔΑ και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι από νωρίς το απόγευμα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν ιατρικώς τα τραύματα που φέρουν.

Θα είναι πολύ μεγάλη νύχτα. Είμαι διαρκώς μαζί με τη μητέρα και σύζυγο. Να διευκρινίσουμε ότι νωρίς σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ εισήλθαν, εισέβαλαν κατά την άποψη μας και μάλιστα χωρίς την εντολή εισαγγελέα στην παρακείμενη κατοικία μιας μεσοαστικής οικογένειας στο Κουκάκι, γνωστός επώνυμος σκηνοθέτης, αρχιτέκτων η σύζυγος, τα παιδιά ασκούμενος δικηγόρος και φοιτητής και βιαιοπράγησαν σε βάρος του πατέρα και των δύο γιων.

Προσήχθησαν στην Γενική Ασφάλεια από το απόγευμα και μετά η προσαγωγή έγινε σύλληψη και περιμένουμε την εξέλιξη».

Αναφορικά με όσα ισχυρίζονται αστυνομικές πηγές επεσήμανε:

«Η θέση μας δεν είναι ότι δεν παρίστατο εισαγγελέας κατά την προσαγωγή και σύλληψη. Η θέση μας είναι ότι δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή για να επιτραπεί η διέλευση από την κατοικία των εντολέων μου στο κτήριο της κατάληψης. Η απάντηση που δίνει η ελληνική αστυνομία είναι αν παρίστατο εισαγγελέας κατά την προσαγωγή και σύλληψη.

Δεν υπήρχε ένταλμα που να επιτρέπει την είσοδο ή την έρευνα όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι τα ξημερώματα».