Η εύπορη μπαλαρίνα από την Κηφισιά, Μαριάννα Κοντούλη, εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 2002 σε ηλικία 70 χρόνων από την Αμαλιάπολη. Αποδείχτηκε πως η γυναίκα είχε δολοφονηθεί, ωστόσο η σορός της δεν βρέθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, νέα στοιχεία οδήγησαν τις Αρχές σε ένα οικόπεδο της περιοχής το οποίο ανήκει σε καταδικασθέντες για την υπόθεση.

Από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιούνται ανασκαφές κάτω από ένα μικρό εκκλησάκι με σκοπό να εντοπιστούν τα οστά της άτυχης γυναίκας.

Τον Μάιο του 2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε έναν επιχειρηματία και φίλο της Μαριάννας Κοντούλη για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και τον αθώωσε για απάτη σε βάρος του δημοσίου και δύο υπεξαιρέσεις.

Ακόμα καταδικάστηκαν ένας επιχειρηματίας και ένας γιατρός σε επτά χρόνια φυλάκιση έκαστος.

Η Μαριάννα Κοντούλη ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά και έμενε μόνη της. Πριν χαθούν τα ίχνη της είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους ενώ είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου.

Το μοιραίο λάθος της φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε τα λάθος πρόσωπα για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα έπεσε στην παγίδα που της έστησαν με το πληρεξούσιο που την έβαλαν να υπογράψει και ξεπουλούσαν την περιουσία της.