Από τις μέχρι τώρα πωλήσεις στα περίπου 730 αρτοποιία του νομού Θεσσαλονίκης, νικητής αναδεικνύεται το μελομακάρονο. Η "μάχη" ανάμεσα στα δύο παραδοσιακά γλυκά θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

"Στη Βόρεια Ελλάδα πρώτη επιλογή είναι το μελομακάρονο και ακολουθεί ο κουραμπιές. Βέβαια και τα σιροπιαστά γλυκά είναι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ όλοι περιμένουν για τη συνέχεια τη ...βασίλισσα βασιλόπιτα", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FΜ" η πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης "Ο Προφήτης Ηλίας", 'Ελσα Κουκουμέρια.

Σύμφωνα με την κ.Κουκουμέρια, οι τιμές τόσο των γλυκών, όσο και της βασιλόπιτας, που θα ακολουθήσει, κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια. Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα ξεκινά από τα 10 ευρώ και φτάνει έως τα 13 ευρώ, ανάλογα με το εάν έχει σοκολάτα ή όχι, ενώ οι κουραμπιέδες πωλούνται από 11 έως 14 ευρώ διότι ορισμένοι "ξεφεύγουν" από την κλασική γεύση.