Συγκεκριμένα ο Σταύρος Μπαλάσκας υποστήριξε στο Star:

«Όταν οι αστυνομικοί πηγαίνουν για ν΄ απελευθερώσουν ένα κτήριο, πολλές φορές βρίσκουν άτομα τα οποία είναι επιθετικά, πολλές φορές τα βρίσκουν άδεια, πολλές φορές βρίσκουν ναρκωτικά μέσα γιατί πιάνονται εξ απήνης και άλλες φορές βρίσκουν αθώους μετανάστες τους οποίους  τους απομακρύνουν και τους πηγαίνουν σε δομές.

Όταν υπάρχει μια κατάληψη κτηρίων και υπάρχει έντονη αντίδραση , τότε υποχρεωτικά ο αστυνομικός ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει βία για να μπορέσει πρώτον ν’ αμυνθεί και δεύτερον να μπορέσει να κάνει τις συλλήψεις έτσι ούτως ώστε δώσει αυτά τα άτομα στη δικαιοσύνη.

Συνήθως τις περιουσίες τις καταλαμβάνουν μπαχαλάκηδες με σκοπό να τις κάνουν άντρα ανομίας, να βάλουν μέσα πράγματα, τα οποία έχουν παράνομο χαρακτήρα και να τα χρησιμοποιούν σαν ερημητήρια σε διάφορες πορείες ή παρόμοιες καταστάσεις. Πέραν τούτου υπάρχει οπλισμός ή και μερικές φορές υπάρχουν μετανάστες, οι οποίοι μισθώνουν αυτές τις οικίες, αυτά τα κτήρια για να μπορούν να ζήσουν προσωρινά στην Ελλάδα μέχρι να βγάλουν τα χαρτιά τους».