Το ποσό αυτό ήταν τα λύτρα που είχαν πάρει απαγωγείς, φορώντας μάσκες Καραμανλή και Παπανδρέου.

Το πρωί της Παρασκευής οι αστυνομικοί μετά από αρκετές ώρες κατά τις οποίες έσκαβαν στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του κουμπάρου του θύματος, είχαν εντοπίσει περίπου 500.000 ευρώ.

Η αστυνομία εδώ και καιρό συγκέντρωνε στοιχεία για την υπόθεση, ωστόσο το γεγονός ότι δεν είχαν ξοδευτεί χρήματα από τη ληστεία, καθυστέρησε το έργο τους.

Πρόσφατα όμως πραγματοποιήθηκαν αγορές ηλεκτρονικών συσκευών σε επιχείρηση της Καβάλας, με χρήματα από τη ληστεία, ενώ έγινε και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για πολύ μακρινό προορισμό, με την αστυνομία να πιστεύει ότι υπήρχε κίνδυνος διαφυγής του ενός υπόπτου.

Έτσι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, η οποία ανήκει στον κουμπάρο του θύματος και με τη συνδρομή μπουλντόζας ξεκίνησε το σκάψιμο. 

Πως είχε εκτυλιχθεί η υπόθεση

Τον Ιανουάριο του 2019, οι ληστές, οι οποίοι φορούσαν μάσκες Καραμανλή και Παπανδρέου, είχαν εισβάλλει στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι στην Καβάλα.

Υπό την απειλή όπλου και λέγοντας ψέματα πως είχαν απαγάγει την 5χρονη κόρη του τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, όπου τον ανάγκασαν ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για να τους έδωσε το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Φωτογραφίες: Kavalanews.gr