Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην περιοχή της Νέας Μάκρης, με τη δράση των Γεωργιανών κακοποιών (41, 39 και 33 ετών αντίστοιχα) να ξεκινά τον περασμένο Απρίλιο.

O τρόπος δράσης τους

Χρησιμοποιώντας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο κινούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους είτε εντός καταστημάτων είτε εκτός αυτών και τα ανέμεναν όταν προσέγγιζαν τα σταθμευμένα οχήματά τους. 

Στη συνέχεια, μόλις τα υποψήφια θύματα έμπαιναν στο όχημα τους, ένας από τη σπείρα εμφανίζονταν και προσποιούμενος τον περαστικό ενημέρωνε τον οδηγό ότι υπήρχε εμπόδιο στο εμπρόσθιο λάστιχο (σ.σ. το οποίο λίγο νωρίτερα είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει) ή κάποιο υποτιθέμενο αδέσποτο ζώο κάτω από το όχημα, για να το κάνει να βγει από το αμάξι και να του αποσπάσει την προσοχή. Την ίδια ώρα, οι άλλοι δύο συνεργοί του αφαιρούσαν από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή του πορτ παγκάζ τσάντες, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Επίσης, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν εργαζόμενοι σε κατάστημα, οι δράστες τους απασχολούσαν ενώ οι συνεργοί τους αφαιρούσαν χρήματα και κινητά. Από την μέχρι στιγμής έρευνα του Τ.Α. Παπάγου - Χολαργού, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Ο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.