Ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων ψαράδων και Τούρκων συναδέλφων τους σημειώθηκε στην Καλόλιμνο. Οι Τούρκοι ψαράδες, όχι απλά εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά παρενόχλησαν και τους ντόπιους ψαράδες. 

«Βάλανε τις σειρήνες από το σκάφος και μας διώχνανε, δεν μας άφηναν σε ησυχία να ψαρέψουμε, ήταν ο νους τους μας βγάλουν, να φύγουμε από εκεί» περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο Αγησίλαος Φράγκος, ένας από τους ψαράδες που ήταν παρών στο περιστατικό. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Άμα έρχεται ένα σκάφος που πάει 30 μίλια και περνάει από τα δίπλα σου στα 3-4 μέτρα όταν το βλέπεις, τι κάνεις; Τίποτα. Κάθεσαι και το βλέπεις» σημειώνει. «Το μόνο δουλεύανε οι σειρήνες που βάλανε για να μας διώξουν και τίποτα άλλο. Δεν μπορείς να τους πεις κάτι. Ήταν κλειδωμένοι μέσα» καταλήγει.

«Σειρήνες, κόντρα σειρήνες, ήταν τρεις καταδιώξεις και φύγαμε μετά, μας διώξανε. Ελιγμούς, επικίνδυνοι στο ένα μέτρο με μεγάλη ταχύτητα τα σκάφη, γινόταν ο χαμός. Εντάξει δε φοβόμαστε γιατί τους ξέρουμε ας πούμε πάνω-κάτω. Είναι μόνο απειλές, δεν είναι άντρες αυτοί, μόνο στα λόγια είναι» λέει ο Μιχάλης Παπαθωμάς, ένας άλλος ψαράς στον ΑΝΤ1. 

Σύχνα είναι τα περιστατικά παρενοχλήσεων στην περιοχή των Ιμίων, με το προηγούμενο να έχει σημειωθεί μόλις την περασμένη Κυριακή. Όπως κατήγγειλε ο ψαράς ξεκίνησαν για ψάρεμα γύρω στις 4:00 το πρωί της Κυριακής και μετά από μία ώρα δέχθηκαν την πρώτη ενόχληση από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Οι παρενοχλήσεις από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έγιναν περίπου ένα μίλι μακριά από τα Ίμια και 850 γιάρδες από την Γαϊδουρόνησο.