Τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει η Αστυνομία για την εμπλοκή του Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του βασίζονται περισσότερο σε μαρτυρίες και ισχυρισμούς των ίδιων των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση και λιγότερο στα ευρήματα. Ακόμη και στην επίσημη ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η απάντηση στο ερώτημα από πού προκύπτει η εμπλοκή του 26χρονου και του 23χρονου γιου της οικογένειας Ινδαρέ ήταν «από μαρτυρίες αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση κι από χρώματα που βρέθηκαν στα ρούχα τους». 

Το γεγονός, όμως, ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους εντός του κτηρίου της κατάληψης, αδυνατίζει τον ισχυρισμό της ΕΛ.ΑΣ. Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA. Λέμε ότι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν βρεθεί. 

Όσον αφορά στα ίχνη μπογιάς που βρέθηκαν στα ρούχα, η οικογένεια απαντά ότι είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρθηκαν από τις στολές των αστυνομικών που τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Από την άλλη βέβαια, η Αστυνομία αναφέρει πως τα ρούχα που φορούσε ο ένας από τους δύο γιους της οικογένειας όχι μόνο έχουν μπογιές, αλλά είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που φορά -όπως διακρίνεται και στο βίντεο των επεισοδίων- ένας από τους καταληψίες που πετούσε αντικείμενα στους άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ. 

Απαντήσεις στο τι ακριβώς έχει συμβεί θα μπορούσε να δώσει το drone της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο πετούσε και κατέγραφε πάνω από το Κουκάκι την ημέρα της επιχείρησης, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι την κρίσιμη ώρα βρίσκονταν πάνω από το κτήριο της οδού Παναιτωλίου κι όχι πάνω από το κτήριο της οδού Ματρόζου. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που θα βγουν τις επόμενες ημέρες θα είναι διαφωτιστικά.