Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Μέσα στην νύχτα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έδιναν μάχη να δώσουν διέξοδο στα νερά και να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των οδηγών ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το πρωί στην Κρήτη

Προβλήματα στην αεροπορική και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης προκάλεσαν την Κυριακή οι θυελλώδεις άνεμοι που "σάρωσαν" το νησί.

"Δεμένα" στα λιμάνια παρέμεναν τα πλοία, καθηλωμένα και τα αεροπλάνα, αναμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι. Αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση Αθήνα-Ηράκλειο, δεν κατάφερε να προσγειωθεί κι ως εκ τούτου επέστρεφε στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος". Οι άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στα πλοία που μπήκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ λύση στη δύσκολη κατάσταση που διαμόρφωσε ο καιρός αναζήτησε το "Festos Palace" προκειμένου να καταφέρει να δέσει.

H Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για δύο περιπτώσεις δέντρων που κόπηκαν και έπεσαν στο δρόμο στο κέντρο του Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στον "σταυρό της πόλης" ένα δεντράκι κόπηκε από τη ρίζα και έπεσε στο πλακόστρωτο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: epiruspost.gr, cretalive.gr