Το κοριτσάκι κατάπιε το πλαστικό αντικείμενο που είχε στα χέρια του και παραλίγο να πνιγεί.

Ο Άγγελος Τζίτζιος βρισκόταν στο σταθμό λεωφορείων στο Μπιτεχάιμ και έκανε διάλειμμα όταν άκουσε φωνές να καλούν σε βοήθεια.

«Είδα ένα μωρό μπλε. Και αυθόρμητα μου βγήκε να το ξεκουμπώσω από το καροτσάκι, να το βγάλω έξω, να το γυρίσω ανάποδα, να το χτυπήσω στην πλατούλα. Το έβαλα μετά στο γόνατό μου, το έκανα τεχνητή αναπνοή και έζησε το μωρό. Το τσίμπισα στην πλάτη βασικά με όλη μου τη δύναμη για να κλάψει και έκλαψε», λέει ο κ. Τζίτζιος στο STAR.

«Το έβγαλα αυτό το πράγμα από το στόμα. Το έβγαλα το πλαστικό αλλά το παιδί και πάλι δεν ανέπνεε . Το φύσηξα στο στόμα, πρώτη φορά το έκανα αυτό στη ζωή μου, δεν ήξερα τι έκανα και ήρθαν τα ματάκια του στη θέση του. Από την ένταση έκλαιγα, από το άγχος, όλο αυτό», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο κ. Τζίτζιος δεν ξέρει πρώτες βοήθειες και η μόνη εμπειρία του ήταν όταν έσωσε στο παρελθόν τον σκύλο του από πνιγμό.

Οι γονείς «έπεσαν και οι δύο κάτω και μου φιλούσαν τα πόδια, έκλαιγα και εγώ. Θα έκανα τα πάντα για να το σώσω το μωρό, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα, δεν υπήρχε περίπτωση. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω πως το έκανα. Όταν το σκέφτομαι κλαίω», είπε ο κ. Τζίτζιος.