Οι γονείς της, βρίσκονται στο πλάι της, και μαζί με τον πατέρα της συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου αποδεικνύοντας στην πράξη πως τίποτα δεν τους πτοεί.

Η Μαριλένα είναι καθηλωμένη σε αμαξίδιο και έχει αναπηρία 90%. Είναι η τέταρτη περίπτωση παγκοσμίως με το σύνδρομο Οκαμότο. Αγαπά το τρέξιμο με τον πατέρα της και τον χορό ενώ δεν αποχωρίζεται στις δραστηριότητές της τον σκύλο της, τη Μαλού.

«Το σύνδρομο το ανακαλύψαμε τυχαία όταν ήταν 2,5 ετών επειδή μπαίναμε στα νοσοκομεία για διάφορες παθήσεις. Έχει κάνει πάνω από δέκα επεμβάσεις», λέει ο πατέρας της 16χρονης, Βασίλης Γερογιάννης στο OPEN.

Τα βασικά συμπτώματα του συνδρόμου Οκαμότο είναι η τετραπλγία, η βαριά νοητική στέρηση και προβλήματα σε ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη, για το σύνδρομο «δεν υπάρχει πρόγνωση, δεν είναι κληρονομικό και δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο έγινε. Όμως δεν το βάζουμε κάτω», αναφέρει.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γερογιάννης, η αίτηση της οικογένειας για κοινωνικό μέρισμα δεν έγινε δεκτή: «μπήκα και έκανα και δεν εγκρίθηκε ενώ πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις. Η Μαριλένα έχει 90% αναπηρία».

«Ο μαραθώνιος και οι αγώνες δεν είναι τίποτα μπροστά στους αγώνες που τρέχουμε καθημερινά με τις δημόσιες υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Γερογιάννης και αναφέρει ότι η Μαριλένα «το χαίρεται πάρα πολύ όταν τρέχουμε, περνάμε και θετικά μηνύματα στον κόσμο, αισιοδοξία».

«Οι αγκαλιές της είναι απίστευτες. Άμα σας αγκαλιάσει θα το καταλάβετε...» καταλήγει ο κ. Γερογιάννης.