Ο 23χρονος γιος του Αλέξανδρου Ζαχαριά είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στις 23 Ιουλίου 2019 όταν το αυτοκίνητο Volkswagen Golf GTI που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του στη λεωφόρο Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο και προσέκρουσε σε πεύκο.

Συγκινησιακά φορτισμένος, ο πατέρας του 23χρονου μίλησε στο STAR για πρώτη φορά μετά το τροχαίο και ευχαρίστησε «όλο τον κόσμο που τον αγάπησε. Και προσωπικά εσάς που τόσο τον τιμήσατε. Ήταν και είναι μοναδικός ο Αλέξανδρος. Δεν μπορώ να μη συγκινηθώ όταν μιλάω για τον Αλέξανδρο».

Αναφορικά με το κατάστημα που άνοιξε και φέρει το όνομά του τόνισε: «Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για τον Αλέξανδρο με το όνομα και τις φωτογραφίες του. Όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε για το ίδρυμα Αλέξανδρος Ζαχαριάς, που θα γίνει στο μέλλον».

«Συγγνώμη για τον τόνο της φωνής μου αλλά δεν μπορώ να μην συγκινηθώ όταν μιλάω για τον Αλέξανδρο», επανέλαβε ο κ. Ζαχαριάς.

Το τροχαίο «για εμάς είναι σαν να συνέβη χθες, σήμερα. Δεν έχει περάσει καιρός».

«Ευχαριστώ τον κόσμο που τον αγάπησε», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάς.

Στον δρόμο που σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, τον Ιούνιο του 2013, είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίo τέσσερα 16χρονα κορίτσια και η 41χρονη μητέρα του ενός. Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε όταν η 41χρονη οδηγός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει «τρελή» πορεία, πριν καταλήξει σε μάντρα σπιτιού και αναποδογυρίσει. Η 41χρονη γυναίκα είχε πάει να πάρει τις τέσσερις μαθήτριες της Β΄Λυκείου από πάρτι και θα τις επέστρεφε μια μια στα σπίτια τους.

Το τροχαίο του Αλέξανδρου Ζαχαριά ξυπνά μνήμες από το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας τον Φεβρουάριο του 2017, όταν σκοτώθηκε ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, γιος του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo.

Το αυτοκίνητο του Βακάκη ξέφυγε της πορείας του και έφυγε στον παράδρομο πέφτοντας πάνω σε σταθμευμένο όχημα έξω από τουαλέτες στο πάρκινγκ της εθνικής οδού. Η 33χρονη Αποστολία Πατμάνογλου και ο μικρός γιος της, ηλικίας μόλις τριών ετών άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή, ενώ ξεψύχησε και ο φίλος του Βακάκη, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.