Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες είναι τελικά διαφορετικές. 

Η αλλαγή προέκυψε από το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η εταιρεία φύλαξης που έχει έδρα στην Αθήνα δεν είχε υποβάλει μήνυση για την κλοπή που διαπιστώθηκε στο υποκατάστημα της Καβάλας και στην οποία εμπλέκεται και ο 44χρονος πρώην διευθυντής της, τον οποίο στη συνέχεια έθεσε σε προσωρινή αργία.

Μετά την ανάκριση διαπιστώθηκε από ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι τρεις σε βαθμό κακουργήματος δεν μπορούν να αποδοθούν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα τον Ιούλιο του 2019, δεν διώκεται αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση ποσού από 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας φάνηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε καμία μήνυση κατά κανενός φυσικού προσώπου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού είχαν ολοκληρωθεί αρχικά οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και πλέον οι κατηγορίες μετατρέπονται σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Έτσι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορουμένους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των δυο συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Ο 41χρονος, ο 44χρονος και ο 64χρονος που κατηγορούνται για τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, οδηγούνται στη φυλακή έως τη δίκη τους.