Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2016 όταν ο άνδρας χώρισε με τη σύντροφό του και γνώρισε το... μέντιουμ.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η γυναίκα φέρεται να τον προσέγγισε ισχυριζόμενη πως θα τον βοηθούσε προκειμένου η σύντροφός του να επιστρέψει στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν.

Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής στη δικογραφία, επισκέφτηκε το σπίτι της γυναίκας η οποία του είπε πως μπορεί να του λύσει το πρόβλημα αν καταβάλει 3.000 ευρώ προκειμένου να συνεργαστεί με μία... μάγισσα από την Τουρκία.

Φέρεται να του εξήγησε, ότι η συνεργάτιδά της αυτή, η οποία ήταν ιδιαίτερα έμπειρη και ικανή κατά τα λεγόμενά της, με την χρήση κατάλληλων βοτάνων, «διάβασμα» ευχών και ξορκιών κατά την διάρκεια της νύχτας σε υπόγειες τοποθεσίες σε βάθος σαράντα μέτρων, θα κατάφερνε να λύσει το πρόβλημά του.

Όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής, στα τέλη Οκτωβρίου 2016 της έδωσε το μισθό του καθώς επίσης και τα επιδόματά του ενώ η «χαρτορίχτρα» θα επικοινωνούσε με τη... μάγισσα από την Τουρκία.

Στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2016, και αφού κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε, ο άνδρας φέρεται να της ζήτησε να συνομιλήσει με την συνεργάτιδά της προκειμένου να του εξηγήσει τις ενέργειές της και ενώ αυτή αρχικά του αρνήθηκε, μια ώρα αργότερα τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο μια άγνωστη γυναίκα, η οποία παριστάνοντας την συνεργάτιδά της, επιβεβαίωσε όλα αυτά που η εγκαλούμενη του είχε πει.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η γυναίκα ασκούσε καταλυτική επιρροή στον... χωρισμένο Ροδίτη και του ανέθετε αγροτικές και οικοδομικές δουλειές ενώ τον έβαζε να κάνει και οικιακές εργασίες.

Τον Δεκέμβριο του έτους 2016 τον ενημέρωσε ότι η συνεργάτιδά της αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του χαρακτήρα της πρώην συμβίας του και ότι θα πρέπει να της καταβάλει επιπλέον το ποσό των 4.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τις ενέργειές της, να κάμψει την αντίστασή της και να επιτύχει την επιστροφή της.

Ο άνδρας δεν είχε χρήματα και αποφάσισε να πουλήσει δύο αγρούς που είχε στην κατοχή του. Κατά την διάρκεια των επόμενων τριών περίπου μηνών, υπέγραψε διάφορα έγγραφα που του προσκόμισε πάντα για την εξεύρεση αγοραστών για τα ακίνητά του, χωρίς, όπως λέει, να τα διαβάσει, αφού το πνευματικό του επίπεδο και η σχέση εξάρτησής του δεν του επέτρεπαν να την αμφισβητήσει, ούτε άλλωστε κατά την άποψή του είχε κανένα λόγο για να το κάνει, διότι θεωρούσε ότι συμπάσχει μαζί του και συνδράμει στην προσπάθειά του να λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Τον Ιούνιο του έτους 2017 εκποίησε τον ένα αγρό και της κατέβαλε, όπως υποστηρίζει, το τίμημα των 4.000 ευρώ.

Ακολούθως, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τα «μάγια» και τον έπεισε, εφόσον γνώριζε ότι δεν διέθετε χρήματα, να της μεταβιβάσει, ως δικαιοπάροχος, την κυριότητα του δεύτερου ακινήτου του.

Τις επόμενες ημέρες συνάντησε τυχαία την πρώην συμβία του, η οποία αφού της εξιστόρησε όλα τα προαναφερόμενα, τον επέπληξε και του τόνισε πως οι... μάγισσες τον εξαπατούν προκειμένου να του αποσπούν χρηματικά ποσά.

Από εκείνη τη στιγμή ο Ροδίτης απέφευγε το μέντιουμ, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριου του 2019 όπου και του κοινοποιήθηκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με την οποία η... μάγισσα είχε την πλήρη κυριότητα του αγρού του.