Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» του Σαββάτου, ο 51xpovoς μετά από έλεγχο που έκαναν στο φορτηγό του αστυνομικοί του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας συνελήφθη το απόγευμα της παραμονής Χριστουγέννων στα διόδια Μακρυχωρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών, καθώς στο ρυμουλκό του ψυγείου ήταν κλειδωμένοι έξι νεαροί Αφγανοί πρόσφυγες που κλωτσούσαν τις πόρτες για να απελευθερωθούν, έχοντας ξεπαγιάσει τόσες ώρες κλειδωμένοι στο φορτηγό-ψυγείο.

Οι έξι πρόσφυγες ηλικίας 15,17,19,20,21 και 22 ετών, αντίστοιχα, πλήρωσαν ομοεθνή τους για να ταξιδέψουν παράνομα από το λιμάνι της Πάτρας, όπου βρίσκονταν έως την Ιταλία, μόνο που ο ομοεθνής τους, τους κλείδωσε στο φορτηγό του 51χρονου το οποίο μετέφερε οπωροκηπευτικά, με τελικό προορισμό τη Ρουμανία και όχι την Ιταλία όπως ήλπιζαν. Ο Βούλγαρος υπήκοος αρνείται την κατηγορία περί παράνομης διακίνησης προσφύγων ισχυριζόμενος ότι επιβιβάστηκαν παράνομα στο φορτηγό του.

Να σημειωθεί πως για τους δύο ανήλικους Αφγανούς αναζητείται Δομή φιλοξενίας, ενώ οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο 51xpovos Βούλγαρος υπήκοος κρατούνταν από την Πέμπτη και την Παρασκευή μετά την απολογία του στον Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση.

Πηγή: Οnlarissa.gr