Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίω και φτάνουν κατά τόπους μέχρι και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και είχαν σαν αποτέλεσμα την έκδοση απαγορευτικού.

Παρ’ όλ’ αυτά σύμφωνα με το cyclades24, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο  «Νήσος Χίος» προσέγγισε λίγο μετά τις 19:20 το απόγευμα της Κυριακής το λιμάνι της Σύρου και συνέχισε  το δρομολόγιο του για το λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται σχετικά με το απαγορευτικό λόγω καιρικών συνθηκών, αυτός που παίρνει την τελική ευθύνη και αποφασίζει ή όχι τον απόπλου του πλοίου, είναι ο πλοίαρχος.

Έτσι λοιπόν ο πλοίαρχος  του πλοίου, αναχώρησε με δική του ευθύνη για το λιμάνι του Πειραιά στις 19:45.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Α.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.