«Μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, διαφαίνεται μια αλλαγή στον καιρό σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Από εκείνες τις ώρες και κατά της διάρκεια της 2ας Ιανουαρίου θα επικρατήσει για άλλη μια φορά καιρός "Βορείου Ρεύματος" όπως τον λέμε στη Μετεωρολογία», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στο Facebook.

Παράλληλα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα προγνωστικά, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στον νομό Αττικής σε υψόμετρο 250-300 μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει παγωνιά ενώ στα ανατολικά και νότια θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες σε χαμηλότερα υψόμετρα καθώς επίσης και χιονοπτώσεις.

Παράλληλα αναφέρει πως τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι στις 2 Ιανουαρίου θα χιονίσει κατά διαστήματα πάλι στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Δεν θα απασχοληθούν μόνο ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι περιοχές που ενδέχεται να χιονίσει:

  • Πήλιο
  • Κεντρική και Ανατολική Στερεά (και Αττική)
  • Εύβοια
  • Σποράδες
  • Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησος
  • Βορειοανατολικό Αιγαίο

Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα διαφαίνεται ότι θα βρέχει κατά τόπους δυνατά (θα εκδηλώνονται και ισχυρές καταιγίδες) ενώ πυκνά χιόνια θα εκδηλωθούν για άλλη μια φορά στα ορεινά της Κρήτης.

Τέλος, ισχυροί άνεμοι βόρειο-βορειοανατολικοί εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Η κακοκαιρία Ζηνοβία σαρώνει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου την ελληνική επικράτεια με χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο. Έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, με διακοπές ρεύματος και προβλήματα στις μετακινήσεις και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.