Σύμφωνα με το tharronews.gr, στην καθιερωμένη γιορτή των εργαζομένων με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε τους νικητές. Ο μεγάλος πρωτοχρονιάτικος λαχνός αντιστοιχούσε σε 10.000 ευρώ και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε υπάλληλος της εταιρείας στην Καλαμάτα, ενώ άλλοι 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ έκαστος. Παράλληλα, οι προσφορές σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς της Καλαμάτας έφτασαν τις 600.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Καρέλιας είπε πως το 2019 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο της εταιρείας. Όπως ανέφερε, σημειώθηκε άνοδος 6% στα τσιγάρα στην ελληνική αγορά και 11% στο στριφτό τσιγάρο ενώ στο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα η «Καρέλιας» καταλαμβάνει το 18% στα τσιγάρα, που είναι η καλύτερη θέση τα τελευταία 20 χρόνια που έχει βρεθεί ενώ στα στριφτά καταλαμβάνει το 26% στο μερίδιο αγοράς που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της.

Οι πωλήσεις εκτός Ελλάδας αυξήθηκαν ενώ στην Βουλγαρία η εταιρεία καταλαμβάνει το 21% του μεριδίου της αγοράς. Επίσης το 2019 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας κατά 10% και πληρώθηκαν φόροι 532 εκατομμυρίων ευρώ και στα ασφαλιστικά ταμεία οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Για το 2020 η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εξοπλισμό και πέντε εκατομμυρίων για νέα εμπορικά σήματα.

Ο κ. Καρέλιας αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο είπε πως σέβεται τα δικαιώματα των μη καπνιστών αλλά δεν αντιλαμβάνεται τη «σπουδή» για την εφαρμογή του σε μια περίοδο που όπως είπε η Ελλάδα έχει σημαντικότερα προβλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι οι καπνοβιομηχανίες χτυπήθηκαν αρκετά με την επιβολή μεγάλων ειδικών φόρων, που οδήγησαν στην αύξηση των τιμών και την έξαρση του λαθρεμπορίου, καθώς τα λαθραία τσιγάρα καταλαμβάνουν το 25% στο μερίδιο της αγοράς.