Ομάδα 40-50 ατόμων βρέθηκαν έξω από τις αγροτικές φυλακές Χανίων, άναψαν φωτιές, κρέμασαν πανό, φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των κρατουμένων ενώ πέταξαν και κροτίδες, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Επίσης έφτασαν μέχρι την είσοδο των φυλακών και έγραψαν με σπρέι «Α».

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λίγο μετά την έλευση της νέας χρονιάς.

Όπως αναφέρεται και σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Σημειώνεται σχετικά πως «με συνθήματα, βεγγαλικά και καπνογόνα δηλώσαμε για ακόμα μία φορά, πώς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς που βιώνουν απο πρώτο χέρι την μικροαστική υποκρισία και την εκδικητικότητα της αστικής δικαιοσύνης. Δίπλα στους καταπιεσμένους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου. Οι φυλακές δεν είναι τίποτα άλλο από το μαστίγιο στα χέρια του κράτους απέναντι σε οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία του. Η αστική δικαιοσύνη τους είναι ταξική και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς από τους αριθμούς και την ταυτότητα των κρατουμένων. Η νομιμότητα που επικαλούνται είναι μια πλάνη ώστε να διαχειρίζεται μέσω του φόβου τις κοινωνικές αντιστάσεις και να επιβάλει το κρατικό μονοπώλιο της βίας, την ίδια ώρα που οι εκάστοτε διαπλεκόμενοι της εξουσίας την βγάζουν λάδι. Όσο υπάρχουνε φυλακές και φυλακισμένοι κανείς δεν είναι ελεύθερος».