Η στιγμή που η κυρά Ρηνιώ εντοπίζεται από διασώστη, στο νησάκι Κίναρος, παρουσιάζεται σε βίντεο που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ.

Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου είχε να δώσει σημεία ζωής τρεις μέρες. Στο βίντεο φαίνεται ο διασώστης του ελικοπτέρου να κατεβαίνει προκειμένου να μιλήσει με την κυρά Ρηνιώ.

Η γυναίκα καθόταν μόνη της στο σπίτι της χωρίς ρεύμα που είχε κοπεί εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι διασώστες είπαν στην κυρά Ρηνιώ να την μεταφέρουν στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

Η κυρά Ρηνιώ είπε στους διασώστες ότι έχει προμήθειες για μερικές ημέρες ακόμη.

«Μην ανησυχείτε για εμένα», είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα, που δεν θέλει να εγκαταλείψει τον τόπο της.

«Με πήρανε τηλέφωνο και μου είπαν πως είναι καλά και τους ενημέρωσε πως υπήρχε πρόβλημα στο ρεύμα. Τελευταία φορά μιλήσαμε το βράδυ της Δευτέρας», είπε η κόρη της κυράς Ρηνιώς, Ακάνθη Κατσοτούρχη.

«Από τη μία νιώθω πάρα πολύ περήφανη για εκείνη, όχι ότι παύω να ανησυχώ, αλλά ξέρω ότι είναι η ζωή της. Τώρα μου λέει πως “όσο αντέχουν τα ποδάρια μου θα μείνω εκεί”».

«Δεν της έχω ασκήσει πολλη πίεση (σ.σ. να φύγει από την Κίναρο) γιατί στεναχωριέται και πληγώνεται. Η μαμά θα έρθει αν πέσει και χτυπήσει και πρέπει να πάει στο γιατρό. Εκείνη όταν δεν της απαντάμε μας λέει “που είστε και ανησύχησα”. Λέω εμείς είμαστε μέσα στην πολιτεία και ανησυχείς και μου απαντά “εγώ είμαι μια χαρά εσείς να προσέχετε”» είπε η κυρία Κατσοτούρχη.