Η έναρξη της δίκης ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου καθώς σήμερα απουσίαζαν αρκετοί μάρτυρες.

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, όπως έγραψε το tempo24.news βρέθηκαν οι γονείς του άτυχου νεαρού, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι τότε δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νέου, η οποία έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Γ. Μπισμπίκη. Η έφεση ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον των έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων και εναντίον του μοναδικού Έλληνα για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Σύμφωνα με την 30σέλιδη έκθεση έφεσης, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που επέβαλλε ποινές στους κατηγορουμένους από 5 έως 15 χρόνια, κρίνεται ως εσφαλμένη.

«Είναι αδιανόητο. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία στην Ελλάδα; Η απόφαση αυτή στέλνει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα σας. Γιατί εάν κάποιος δολοφονείται και δεν υπάρχει καμία τιμωρία, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το παιδί σου μπορεί να είναι ασφαλές εδώ» είχαν πει οι γονείς του Μπακαρί σχολιάζοντας την πρωτόδικη απόφαση. 

Πηγή: tempo24.news