Πρόκειται για μία τακτική που είχε χρησιμοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να «πατήσει πόδι» στην περιοχή η Αστυνομία, χωρίς να ξεσηκώσει τους κατοίκους. Μάλιστα, οι ίδιοι κάτοικοι -η συντριπτική τους πλειονότητα τουλάχιστον- ζητούσε δράσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα ναρκωτικών που έβρισκαν καταφύγιο λόγω του ιδιότυπου «άβατου» στην περιοχή.

Επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν λάβει χώρα 5 αστυνομικές επιχειρήσεις στην πλατεία Εξαρχείων, γύρω από το Πολυτεχνείο, τη Νομική Σχολή κ.ά., ενώ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν. Μέχρι στιγμής οι αριθμοί σε προσαγωγές (46) και συλλήψεις (7) δεν είναι εντυπωσιακοί, όμως και μόνο που υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και «σκούπες» ανά τακτά χρονικά διαστήματα το έργο των διακινητών ναρκωτικών δυσκολεύει κατά πολύ.

Επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια»

Το σχέδιο «εκκαθάρισης των Εξαρχείων», που εφαρμόζεται με άρμα τη Δίωξη Ναρκωτικών, έχει έναν ακόμα στόχο: τη μείωση της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας. Ήδη, μάλιστα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας Αλγερινός διαρρήκτης οχημάτων.