Περίπου στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής, ο 76χρονος επιχειρηματίας κατευθυνόταν προς το χωριό του μαζί μ’ έναν συγγενή του από τα Γιαννιτσά, όμως στο 5ο χιλιόμετρο του ορεινού δρόμου Αετομηλίτσας – Πληκατίου, το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε λόγω πάγου.

Ο συνοδηγός κατέβηκε και προσπάθησε να κινήσει λίγο το όχημα, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος εκτίμησε πως μπορούσαν να περάσουν το δύσκολο αυτό σημείο, όμως αποδείχθηκε μοιραίο λάθος, λόγω της ανηφορικής κλίσης του οδοστρόματος, το αυτοκίνητο έφυγε προς τα πίσω και έπεσε σε χαράδρα 25 μέτρων.

Σοκαρισμένος ο συνοδηγός ειδοποίησε τις αρχές για αυτό που είχε συμβεί, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κόνιτσας, όμως όταν κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ήδη νεκρός.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μάρτυρες ο Θεόδωρος Νιτσιάκος κατευθυνόταν στην περιοχή προκειμένου να προετοιμάσει το κυνήγι του Σαββάτου.

Αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος δήλωσε στο Star:

«Βγήκε το παιδί για να δει το μέρος και ξεκίνησε να φύγει μόνος του. Μάλλον τον πήρε πίσω και έφυγε μέσα σε ένα ρέμα, σαν χαράδρα έτσι γύρω στα 20 μέτρα. Ήταν ακαριαίο είχε χτυπήσει πίσω στο κεφάλι, είχε πολύ αίμα σε μία πέτρα εκεί. Είχε φύγει η οροφή του τζιπ και μάλλον τον πέταξε έξω από το αυτοκίνητο».

Η κηδεία είναι προγραμματισμένη να γίνει στη γενέτειρα του τα Ιωάννινα στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής (12/1).